935 poze   88418 vizite

94 Cetatea Poienari Cetatea lui Dracula

O mica descriere pentru cei care inca mai cred ca, Castelul Bran a fost resedinta lui Vlad Tepes/Castelul lui Dracula.

“Cetatea Poienari este situata in judetul Arges, la 4 km de Barajul Vidraru si la aproximativ 2 km de satul Capataneni, construita in stanca la o altitudine de 850 m, pe un platou din culmea muntelui Cetatea. Pentru a ajunge la ruinele cetatii trabuie sa urci cele 1480 de trepte din beton, ce serpuiesc printre copaci, la capatul carora te intampina o casuta, construita intre anii 1969-1972, in stil argesean”

“Vizitata anual de mii de turisti romani si straini, faima Cetatii de la Poienari, se apropie de cea a Manastirii mesterului Manole, de la Curtea de Arges. Cunoscuta drept Cetatea lui Vlad Dracul, aceasta a atras televiziuni de renume, precum National Geographic, Discovery sau History Channel.
Jurnalistii straini au realizat materiale documentare despre adevarata viata a lui Vlad tepes, fiind fascinati de legendele legate de domnitorul care a adus Romaniei faima de tara a lui Dracula.”

“Traditia si o serie de consemnari in cronicile scrise de-a lungul timpului confirma ca Vlad Tepes, pentru construirea cetatii sale de la Poienari, a folosit raufacatorii din temnite, adusi de la Targoviste.”

Materialele necesare construirii cetatii, au fost aduse pe culmea muntelui, si date din mana in mana in sir indian.

Mai jos este prezentata o scurta descriere facuta de o echipa de reporteri de la CNN veniti in Romania in cautarea mitului DRACULA:

“Cetatea Poienari nu este un loc de unde se pot cumpăra tricouri cu Dracula, singurele suveniruri care există sunt nişte cărţi poştale pe care le are de vânzare omul de la intrare.

În ciuda unei legături istorice fragile cu Dracula, "turiştii par o turmă strânsă în căutarea vampirului, la Castelul Bran, unde se face reclamă puternică încă înainte de a ajunge la poartă".

Ajuns în castelului Bran, jurnalistul remarcă că interiorul este dedicat în special familiei regale, care l-a folosit ca reşedinţă la începutul secolului 20. Există însă şi o cameră care povesteşte legenda lui Dracula, incluzându-i pe Stoker şi Vlad. Acest lucru a creat confuzie unui tânăr, care s-a oprit şi l-a întrebat "cu toată seriozitatea" pe jurnalistul CNN: "Ştii unde este dormitorul lui Dracula?".
Cetate Vlad Tepes
Cetate Vlad Tepes
Cetatea Poienari
Cetatea Poienari
Cetatea Poienari detaliu
Cetatea Poienari detaliu
cetatea-poenari-de-la-resedinta-pentru-tepes-la-inspiratie-pentru-jules-verne
cetatea-poenari-de-la-resedinta-pentru-tepes-la-inspiratie-pentru-jules-verne
Vedere din cetatea Poienari
Vedere din cetatea Poienari
DSCN5795
DSCN5795
DSCN5803
DSCN5803
DSCN5809
DSCN5809

Comentarii album • 5
bundu 4 august 2014  
multe domenii a mai avut Dracula asta .Cartea despre Dracula a lui B.Stocker localizeaza zona ca fiind in Borgo Pas (Pasul Bargau ) , jud. BN
Raportează
robert222 4 august 2014  
Intr-adevar, B. Stoker nu pomeneste de aceasta locatie ca fiind castelul lui Dracula. DAR, cartea lui este una de fictiune, a trecut prin locurile descrise in carte si le-a combinat dupa fantezia lui.De la cartea lui a ajuns mitul lui Dracula sa fie cunoscut in toata lumea, dupa au aparut si ecranizarile de la Hollyood.Acesta este singurul castel al lui Vlad Tepes, atestat documentar.
Raportează
bundu 4 august 2014  
Bram Stocker nu a fost pe meleagurile romanesti,(tocmai asta-i punctul forte al fictiunii). el a aflat o poveste a unui ofiter austiac (habsburgic )care a trecut granita intre Moldova si Ardeal(ca provincie habsburgica ), iar in drumul sau a localizat exact pasul Tihuta (Borgo pas ).Locul actiunii ( al casatelului ) nu se afla pe locul unde a fost construiot hotelul de astazi, ci undeva mai la nord, aprox. trei km.
Raportează
robert222 4 august 2014  
Corect! nu a fost niciodata in tara noastra, a primit informatii eronate, printe altele spunand ca Vlad a fost voievodul Transilvaniei. In concluzie informatiile date de el in roman sunt unele fanteziste.
Raportează
bundu 5 august 2014  
....evident ca este o fictiune, dar ofiterul narator a existat si povestea......s-a nascut !1 Toata stima.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.